Corul “Andrei Şaguna” al Colegiului Naţional “Andrei Şaguna” din Braşov a luat fiinţă în anul 2003, la iniţiativa doamnei profesoare Andrada Mureşan. De la înfiinţare şi până în prezent, această formaţie a participat la numeroase manifestări culturale, festivaluri şi concursuri desfăşurate la nivel local, zonal, naţional şi chiar internaţional, unde a fost distinsă cu numeroase premii:
În primăvara anului 2016 corul nostru a fost invitat sa facă parte din Programul Naţional Cantus Mundi iniţiat de Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, participând astfel la workshopul susţinut de membrii acestuia cu scopul pregătirii cadrelor didactice şi al creşterii reţelei de coruri la nivelul judeţului Braşov, ce s-a desfăşurat la Colegiul Naţional “Andrei Şaguna”- Braşov. Această frumoasă colaborare a continuat cu o nouă invitaţie din de cânta împreună cu corul “Madrigal – Marin Constantin” în finalul concertului din cadrul Festivalului Naţional “Gloria Domini – Braşovul Pascal” - 11 aprilie 2017.
În 18 decembrie 2017, corul Colegiului Naţional “Andrei Şaguna” are onoarea şi bucuria de a participa la emisiunea “Oaza de Muzică” realizată de Sorina Goia transmisă în direct pe postul Radio România Cultural şi la Concertul Extraordinar de Crăciun al Corului Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” de la Ateneul Român. Ziua de 22 decembrie 2017 aduce o nouă participare corului nostru, prin Programul Naţional Cantus Mundi, la Târgul “Poveste de Crăciun” organizat la Opera Comică pentru copii – Bucureşti, alături de soliştii acesteia.
11 mai 2018 Recital al corului C.N. "Andrei :Şaguna" în cadrul Turneului Internaţional Stradivarius no. 11 al violonisului Alexandru Tomescu şi al pianistei Angela Drăghicescu alături de care am interpretat, în primă audiţie, în aranjamentul compozitorului Grigore Cudalbu - pentru vioară, pian şi cor (1880), Balada de Ciprian Porumbescu.
Aproximativ 60 de voci trudesc pentru a dărui, cu fiecare ocazie, bucuria concertelor corale. Ca în orice grup serios, există şi aici competiţie şi ierarhie, iniţieri şi selecţii permanente pentru ca prestaţiile oferite să fie întotdeauna de o înaltă ţinută. Cu toate acestea, orele de muncă, dragostea reală pentru artă şi dorinţa de a pătrunde şi mai mult în tainele cântului, nu au făcut altceva decât să îi unească pe membrii corului cu coordonatorul lor. Astfel, s-a format o mare familie care are convingerea că muzica porneşte din inimă şi este adresată inimii.