Anunt referitor la Examenul de Titularizare

Publicat în Anunțuri acum 9 ani


15 IULIE 2015

SESIUNEA 2015

PROBA SCRISĂ A CONCURSULUI NAŢIONAL PENTRU OCUPAREA POSTURILOR DIDACTICE /CATEDRELOR VACANTE/REZERVATE ÎN

ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR

IN ATENŢIA CANDIDAŢILOR

(extras din Metodologia de oraganizare şi desfăşurare a Concursului de suplinire pentru ocuparea posturilor didactice / catedrelor declarate rezervate / vacante în învăţământul preuniversitar - sesiunea 2015 şi din PROCEDURA privind desfăşurarea probei scrise)

Lucrarea scrisă se deşfasoară la data prevăzută in calendar, începând cu orele 1000.

Candidaţii vor fi prezenti în sala de concurs, cel mai devreme la orele 8.00 si cel mai târziu până la orele 900.

Candidaţii care nu sunt prezenti in sala inainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susţine proba scrisă.

După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.

Pe foaia tipizată, candidaţii completează, cu majuscule, denumirea disciplinei de concurs exact ca în subiectul primit.

Pentru redactarea lucrărilor se foloseşte cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se pot executa şi cu creionul negru.

Candidaţii completează cu datele personale spaţiul dedicat pe toate foile de concurs tipizate scrise, care se sigilează.

Înscrierea numelui candidaţilor, numelui unor unităţi de învăţământ sau a altor nume proprii care nu au legătură strictă cu subiectul în afara spaţiului care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive pe foile de concurs, destinate lucrărilor scrise sau pe ciorne, determină anularea lucrărilor.

Candidaţii care doresc să corecteze o eroare taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală iar schemele/desenele cu o linie oblică.

Candidaţii şi profesorii asistenţi nu pot avea asupra lor, în sala de concurs, cărţi, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă. Candidaţii pot avea dicţionare pentru specializarea limba latină sau greacă veche şi planurile de conturi pentru specializarea contabilitate.

Candidaţii se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică, conform listelor afişate.

Candidaţii, care în timpul desfăşurării probei de concurs sunt surprinşi copiind, având asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de calcul sau de comunicare la distanţă ori transmiţând soluţii cu privire la subiecte, sunt eliminaţi din concurs, încheindu-se un proces-verbal în acest sens de către profesorii asistenţi sau de către membrii ai comisiei din centrul de concurs.

Aceeaşi măsură se aplică pentru orice altă tentativă de fraudă.

Candidaţii eliminaţi din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizaţi pe posturi didactice / catedre în anul 2015-2016.

Candidaţii care din motive de sănătate sunt obligati să părăseasca sala de concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii.

Candidaţii care renunţă din proprie initiativă la concurs, pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii şi părăsesc sala după cel puţin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte.

În situaţiile de mai sus lucrările scrise nu vor fi evaluate; în statistici candidaţii vor fi consideraţi retrasi.

In cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre supraveghetori până la înapoierea în sala de examen; în această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Candidaţii sigilează lucrările scrise, în prezenţa responsabililor de sală care verifică numele candidatului, după


Categorii