Publicat în Anunțuri acum 11 ani
O zi de toamnă superbă ne-a însoţit pe noi, bobocii claselor a IX-a A, B, D, E şi F pe ruta Braşov- Alba Iulia- Sibiu în excursia organizată la iniţiativa doamnelor diriginte prof. Diana Banu şi prof. Constanţa Bordea, in colaborare cu Asociaţia Grupul pentru Iniţiativă Locală (GIL) CORONA din Braşov.
Primul obiectiv turistic a fost vestita cetate din Alba Iulia. Pentru cîteva ore, însoţiţi de conf. univ. dr. Valer Moga si lect. univ. dr. Ileana Burnichioiu din cadrul Departamentul de Istorie, arheologie, muzeologie al Facutatii de Istorie si Filologie, Universitatea "1decembrie 1918" Alba Iulia, am simţit că întoarcerea în timp este posibilă şi că istoria renaşte şi trăieşte din nou la prezent. Am vizitat Catedrala romano-catolică Sfântul Mihail, Catedrala ortodoxă cunoscută sub numele de catedrala Reîntregirii Neamului şi Sala Unirii unde se află expuse documentele originale ale unirii, precum şi steagurile sub care a fost proclamată unirea Transilvaniei cu Regatul român la 1 decembrie 1918. La Palatul Apor, care găzduieşte în prezent Universitatea "1 Decembrie 1918", am găsit o expoziţie de vestigii şi ceramică neolitică, descoperite prin săpăturile arheologice ale specialiştilor din universitate.
Al doilea obiectiv turistic a fost în Sibiu la Muzeul de etnografie universală „Franz Binder” considerat singurul muzeu din România a cărui activitate constă, aproape exclusiv, în a face cunoscute publicului diferite aspecte de cultură, civilizaţie şi artă ale popoarelor extraeuropene. Muzeul cuprinde atât colecţii vechi donate de colecţionari la sfârşitul secolului XIX şi prima jumătate a secolului al XX-lea, cât şi colecţii noi, de după 1990.
Călătoria noastră a fost presărată cu râsete, cântece şi multă voie bună şi ne dorim să trăim astfel de momente şi cu alte ocazii.
Andra Bujan şi Filip Iana, IXE