Excursie la Cabana Barcaciu - Muntii Fagaras

Publicat în Anunțuri acum 10 ani


La Șaguna, școala începe pe munte

Entuziasm. Ploaie. Adrenalină. Muzică. Ciocolată caldă. Oboseală. Fructe de pădure. Foc de tabără. Chitară. Este adevărat, aceste cuvinte nu au puterea să redea ceea ce noi, participanții la excursia organizată de domnii profesori Adrian Modrișan și Magda Popescu simțim an de an, însă ele reprezintă „cheia” către momente din trecut petrecute alături de prieteni și colegi în mijlocul naturii.

Da, mereu ne dorim să ne întoarcem în excursia de la Bârcaciu, să retrăim anumite momente. Anul următor pornim din nou pe același drum, urcăm din nou același traseu, ajungem din nou la aceeași cabană Bârcaciu, neschimbata cabană aflată la 1550 m altitudine în Munții Făgăraș, în speranța de a regăsi acolo clipele lăsate cu un an în urmă. Nu, niciodată nu le-am găsit. Însă, natura nu încetează să ne surprindă și brusc, nostalgia momentelor anterioare dispare, sufletul ni se umple cu experiențe noi, și mai frumoase, și mai uimitoare și mai de neuitat.

Anul acesta, deși vremea a fost întunecată, ploioasă, pădurea a fost mai colorată ca niciodată. Nu, nu erau flori. Sute de ciuperci colorate îți încântau privirea oriunde te uitai, adeverind vorba populară „a apărea ca ciupercile după ploaie”. Nici afinele nu au lipsit din peisaj. Evident că a doua zi, în drum spre Cabana Negoiu, ne-am abătut de pe traseu pentru a le mânca, murdărindu-ne pe mâini și pe față de la sucul lor. Drumul, deși obositor, a fost foarte frumos. Ceața era ca o perdea ce ne dezvăluia puțin câte puțin din misterele naturii.

Desigur, momentul cel mai așteptat de noi toți a fost focul de tabără din cea de-a doua seară. Ne-am adunat în jurul lui și am început să cântâm melodii de toate genurile, acompaniați la chitară de Rareș Mușătoiu (XI F) și Matei Milotoiu (XI B). Nebuni de alb, strofocându-ne să spunem Cele două cuvinte alături de Fetița franceză și Copilița fără minte și căutând vestita Pisică Neagră din Amintirile cu haiduci în timp ce ne aminteam de Visul născut la o cabană, seara a trecut foarte repede. Obosiți, ne-am dus încet-încet la culcare, aflați încă sub magia Pădurii nebune.

Dacă doriţi să vizualizaţi întreg albumul cu fotografiile din această excursie, vă invităm să accesaţi acest link.

Andreea Iordache – XI D

Alexandru Șolot – XII A


Categorii