Sarbatoarea de Dragobete

Publicat în Anunțuri acum 10 ani


După cum se știe, ca semn al primăverii la români, Dragobetele sărută fetele!

Și în acest an școlar, al zecelea consecutiv, ziua de 24 februarie a însemnat desfășurarea unei activități tradiționale, ALEASA DRAGOBETELUI.

De data aceasta, activitatea s-a desfășurat sub forma unui proiect școlar, în care au fost antrenate și echipe din Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă și Colegiul Național Unirea. Concursul pentru alegerea câștigătoarei a reprezentat doar un pretext pentru redescoperirea universului tradițional românesc: case din diferite zone geografice, obiecte din gospodăria rurală, descântece de dragoste și chiar superstiții . Concurentele, de nerecunoscut în portul popular, și-au demonstrat nu doar frumusetea , ci si istetimea. Probele din concurs s-au intersectat cu momente artistice atrăgătoare pregatite de cele trei licee: o doină de dragoste, jocuri ardelenești, Călușarii, un grupaj de melodii tradiționale.

Aleasa Dragobetelui a fost Mădălina Carcea de la Colegiul National Unirea, care s-a distantat de celelalte concurente la proba despre superstitiile romanilor.

Cei trei prezentatori, Oana Badea, Anda Netejoru și Paul Căncescu au construit povestea de anul acesta a unui eveniment care speram sa fie reluat în anul viitor.


Categorii