Simulare Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a 2015

Publicat în Anunțuri acum 9 ani


Limba si literatura romana: 23.02.2015

Matematica: 24.02.2015

Durata probelor: 2 ore

  • Probele scrise pentru Evaluarea Nationala incep la ora 9.00
  • Elevii vor fi prezenti in sala de examen intre orele 8.00 - 8.30 cu actul de identitate sau carnetul de elev(cei care nu au carte de identitate) , pix sau stilou cu cerneala albastra, creion negru si instrumente de desen ( pentru matematica). Dupa ora 8.30 elevii nu mai au voie să părăsească sala de examen.
  • Simularea examenului de Evaluare Natională se va desfăşura in Sala Festivă. Lista elevilor înscrişi.

Extras din Anexa nr. 2 la ordinul MECTS. nr. 4801/ 31.08.2010, cu privire la organizarea si desfasurarea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a

  • Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sala si niciun elev nu poate parasi sala, decât daca preda lucrarea scrisa si semneaza de predarea acesteia. Elevii care nu se afla în sala în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai sustine Evaluarea Nationala în sesiunea respectiva. În cazuri exceptionale, daca un elev se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, el este însotit de unul dintre asistenti, pâna la înapoierea însala de clasa. În aceasta situatie, timpul alocat rezolvarii subiectelor nu va fi prelungit.
  • Pentru elaborarea lucrarii scrise, elevii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru proba de la disciplina „Matematica", elevii pot sa utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de catre asistenti.
  • Elevii care doresc sa corecteze o greseala taie fiecare rând din pasajul gresit cu o linie orizontala. În cazul în care unii elevi, din diferite motive - corectari numeroase, greseli care ar putea fi interpretate drept semn de recunoastere - doresc sa-si transcrie lucrarea, fara sa depaseasca timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de catre asistenti în procesul-verbal de predare-primire a lucrarilor scrise. Colile folosite initial se anuleaza pe loc, mentionându-se pe ele „Anulat" si se semneaza de catre cei doi asistenti
  • Orice abatere comisa de elevi si dovedita cu probe, se sanctioneaza conform Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de învatamânt preuniversitar, până la scăderea notei la purtare.
  • Se interzice cu desavârsire colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la elevi, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude în rândul elevilor, fonduri care au ca destinatie asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unitatile de învatamânt sau din centrele zonale de evaluare.

Categorii