Uniforma altfel - 5 decembrie 2016

Publicat în Anunțuri acum 7 ani


Aşa cum v-am obişnuit de vreo 3 ani încoace, în preajma zilei de 1 Decembrie organizăm în Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" ziua "Uniforma Alftel", în care uniforma este înlocuită cu un costum popular (nu neapărat românesc!), sau acolo unde nu este posibil tot costumul, măcar cu o ie.

În acest an, elevii din clasa a X-a F vor orchestra organizarea evenimentului "Uniforma Altfel" în data de luni, 5 decembrie.

Fiind o acţiune organizată cu acordul direcţiunii, se face excepţie de la purtarea uniformei şcolare DOAR pentru elevii care vor veni îmbrăcaţi în costum popular, respectiv cu o ie.

Scopul acestei acţiuni este, pe lângă cel cultural-educativ, de a strânge bani pentru a fi donaţi celor aflaţi în nevoie. În loc de bani, pot fi aduse şi bonuri valorice, de masă, sau bonuri cadou. Pentru cei majori, ne-am gândit la o dublă acţiune umanitară: cei care îndeplinesc condiţiile specifice să meargă să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sangvină Braşov, iar bonurile valorice primite să le doneze mai departe în cadrul acţiunii "Uniforma Altfel". Invitaţii speciali din cadrul acestei ediţii vor fi elevii de la şcoala primară din satul Boholţ, comuna Beclean, care ne vor prezenta cosumtele lor populare autentice şi câteva dintre tradiţiile populare ale zonei.

Vă aşteptăm în Sala Festivă, luni, 5 Decembrie, de la ora 11:20.


Categorii